16 augustus, 2011

Liefdesverdriet.

Dear readers,
Ik denk dat jullie allemaal wel eens last hebben gehad van liefdesverdriet, ik ook. Daarom dacht ik dat het handig zou zijn om de fasen van liefdesverdriet te vertellen, en een paar tips te geven wat je er aan kan doen. Zo kan je die leuke boy or girl snel vergeten en op zoek gaan naar een nieuwe! :)

















Er zijn 5 fasen in liefdesverdriet.

Fase 1: Lonelyness.
Je bent ineens alleen nadat je hebt bedacht dat jullie niet goed bij elkaar passen. De persoon tegen wie je alles vertelde is opeens weg. Dit resulteert vaak in liefdesverdriet. Probeer iemand te vinden met wie je kan praten (bijvoorbeeld je beste vriend of beste vriendin) en huil uit bij diegene.

Fase 2: Anger.
Na een tijdje begin je door te krijgen, dat jullie niet meer samen komen. Dit zorgt ervoor dat je boos wordt. Bij mannen wordt deze fase ook wel de 'agressie fase' genoemd, omdat die woede wordt omgezet in agressie. Dit komt vaak ook omdat je opeens overal stelletjes ziet rondlopen, waardoor je je oude love steeds meer gaat missen.
Veel mensen gaan in deze fase veel uit, en veel daten met andere mensen om het zelfvertrouwen weer omhoog te krijgen.

Fase 3: Be yourself again.
Na fase 2 kom je snel weer tot jezelf, omdat al die one night stands je toch niet zo veel zelfvertrouwen geven als je dacht. Je gaat je (weer) eenzaam voelen, en gaat denken dat niemand je meer wilt, en iedereen je lelijk vind. Je begint (vaak) zelfs te denken dat je voor altijd een eenzame single zult zijn!

Fase 4: Behind the clouds, the sun is shining!
Gelukkig ga je beseffen dat het leven niet alleen om de liefde draait, dus ga je door met je leven en ga je andere leuke dingen doen (bijvoorbeeld met je vrienden of vriendinnen stappen of shoppen ofzo). Natuurlijk heb je het nog af en toe moeilijk maar het komt allemaal wel goed.
Veel vrouwen besteden in deze periode extra veel zorg aan hun uiterlijk (nieuw verfje in hun haar, nieuwe kleren shoppen met vriendinnen etc.), veel mannen gaan leuke dingen doen met vrienden.

Fase 5: accept everything. 
In deze fase ga je accepteren dat de liefde tussen jou en je ex echt over is. Je gaat inzien dat het leven als single echt niet slecht is (lekker stappen, nergens verplicht aan zijn etc.).

Natuurlijk verwerkt iedereen zijn liefdesverdriet op een andere manier, maar dit zijn de 5 fasen die de meeste mensen doorlopen.

Hier zijn nog wat tips om er sneller overheen te komen;

1: accepteer dat het over is, het is lastig dus neem de tijd, maar accepteer het. Als je het niet accepteert kan je ook niet verder gaan, en daar heb je al helemaal niks aan.


2: Neem de tijd. Niet alles gaat in 1 keer gelijk over, dus neem de tijd om te accepteren dat het over is, neem de tijd om je gevoelens te laten bedaren. Begin dus ook geen nieuwe relatie, contact is prima, maar kom eerst over je liefdesverdriet heen voordat je een nieuwe relatie zoekt. Ga vooral ook niet drinken ofzo, het verlicht de pijn, maar haalt het niet weg.

3: Vind een manier om je gevoelens te uiten. Schrijf ze op, vertel ze aan iemand, het maakt niet uit hoe, maar haal die gevoelens weg uit je hoofd.

4: Denk na, maar vermijd jezelf de schuld te geven. Je kan best nadenken over waarom het over is, maar geef niet gelijk jezelf de schuld, dat maakt het alleen maar moeilijker. Maak duidelijke vragen over je liefde, blijf niet hangen in vragen zoals:
Wanneer was de verliefdheid over?
Zal er ooit nog iemand voor mij zijn?
Maak ik nog een kans?
Word ik straks helemaal vergeten?
Dat zijn vragen die je alleen maar depressief maken, dus vermijd ze en bedenk dingen waardoor je je minder snel lonely gaat voelen.

5: Verbeter jezelf. Weet je ongeveer waarom je ex het heeft uitgemaakt? Verbeter die punten, en let op of mensen aardiger tegen je gaan doen.

6: Afsluiten en doorgaan. Sluit het af, maak een keuze contact met mijn ex of niet? En ga verder met je leven.


Ik hoop dat jullie (als jullie ooit liefdesverdriet hebben) wat aan mijn tips hebben!
Hebben jullie zelf nog tips of trucs om over je liefdesverdriet heen te komen? Tell me! Want ik kan ze zelf ook goed gebruiken ;)

Liefs,
Jetske



1 opmerking: