21 juli, 2011

Summer, Summer, Summer.


Hey there!

Weer een lange tijd niet gepost, sorry daarvoor! Ik ben op vakantie, dus kan niet elke dag posten... maar vandaag heb ik speciaal tijd gemaakt om te posten :).

Vanwege de zomer en het mooie weer heb ik hier een paar tips om lekker op de beach te kunnen liggen, zonder je zorgen te maken over hoe je eruit ziet, of wat je moet gaan doen.




Om  te beginnen moet je je natuurlijk goed insmeren, het is misschien zo dat je dan minder snel bruin wordt, maar je beschermt je wel tegen verbranden. Als je dan uiteindelijk bruin wordt, blijft het wel langer zitten!

Zorg er ook altijd voor dat je een zonnebril, hoed of pet mee hebt, om een zonnesteek te voorkomen. Want daar heb je echt geen zin in tijdens een leuke vakantie, of een strand dag. (zonnesteek = hoofdpijn = chagrijnig = irritant, dus beter voorkomen!). Om een zonnesteek te voorkomen moet je zorgen dat je genoeg water drinkt. Probeer ook als het heel warm is niet te veel alcohol te drinken. 

Je wil er natuurlijk ook goed en leuk uitzien als je naar het strand gaat, laat de dingen zien waar je je goed over voelt (dus als je denkt, ik heb mooie benen doe dan geen zwembroek aan, en als je denkt ik heb mooie schouders doe dan geen t-shirt aan, maar een hempje, of een strapless topje), en laat de dingen niet echt zien waar je je minder over voelt (bijvoorbeeld als je denkt dat je brede heupen hebt, leg dan het accent op je bovenlichaam, door bijvoorbeeld een topje te dragen met veel accenten) en doe een bikini aan die lekker zit, zodat je zekerder overkomt  (handig als je boys wil spotten op het strand).

Zorg dat je een bal, of iets in die richting, mee hebt, zodat je als je je verveelt, iets kan doen. Overgooien in de zee is een aanrader. of als je ergens boys ziet overschieten met een bal, ga daar in de buurt liggen (als ze natuurlijk knap zijn) zodat  als ze een bal missen, je hem moet pakken en je dus gelijk contact hebt. :) Het is ook altijd leuk om een fijn boek of tijdschrift mee te nemen.

Als je vaker dan een keer naar het strand gaat, dan kan je het beste 2 soorten bikini's kopen (1 halter bikini die sluit in je nek, en 1 gewone bikini over je schouders bijvoorbeeld), en ze dan om de dag aan doen, zodat elk deel van je buik en rug bruin wordt, en je geen bikini aan hebt als je terug bent van vakantie. Als je het kan hebben is een strapless bikini natuurlijk het mooist. Je kan ook als je gaat zonnen je bandjes naar beneden doen, dat scheelt ook aanzienlijk.

Neem een goede, grote tas mee, waar je alles makkelijk in kwijt kan, zodat je niet hoeft te proppen. Zorg er wel voor dat je vakjes hebt waar je je waardevolle spullen in kan doen, zodat ze niet zichtbaar zijn voor de mensen die daar naar zoeken.

Smeer je lippen in met lippenbalsem met een factor, en gebruik waterproof mascara, zodat je niet met verbrande lippen rondloopt, of eruit ziet als een pandabeertje.  

Nog twee laatste tips. 
Samen met een vriendin ging ik de zee in en we sprongen tegen de golven op en lieten ons meevaren met hoge golven, dat was echt fun!! Dus dat is echt een aanrader. Heb vooral veel plezier in de zee, en zwem vooral veel, dat is ook goed voor je conditie :).

Maar, er is 1 groot gevaar aan de zee, dat is stroming, en natuurlijk een mui. Dat is de plek waar het water terug de zee in gaat. Als je daar in terecht komt, moet je naar de zijkant zwemmen, en vooral niet ertegenin zwemmen, dat heeft namelijk totaal geen zin, dan raak je uitgeput en dan ben je in no time midden op zee. Let natuurlijk ook goed op stroming, want als die erg groot is, drijf je af, zorg er altijd voor dat je weer terug kan, zodat je niet in de problemen raakt.

Let ook op de vlaggen!
Rood: zwemmen verboden.
Geel: zwemmen gevaarlijk.
Rood met een blauw vierkant: drijvende voorwerpen verboden (dus bijvoorbeeld een opblaas krokodil).
Wit met een vraagteken: kind gevonden.
Groen: Alles mag :)

Ik hoop dat jullie iets aan de tips hebben.
Natuurlijk heel veel plezier op het strand en een hele fijne vakantie!

Much love,
Jetske 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten